Vragen?

+32 (0)14 32 60 60

info@fruitmarktcools.be

Boog header

Fruitmarkt Cools sinds 1938

Dagverse seizoensproducten, rechtstreeks van de producent op uw bord. En aan de beste prijzen die u zich kan voorstellen.
Dat is waar Fruitmarkt Cools voor staat, al sinds 1938!

In de loop van 1938, in volle crisistijd, stopt Louiske Cools (ook Coolske genoemd omwille van zijn relatief kleine gestalte) als bakkersgast omdat hij met zijn loontje zijn groeiend gezin niet kon onderhouden en start met een handel in groenten en fruit. Helemaal in ’t begin met een stootkar en nadien met wagen en een paard rijdt hij van hoeve tot hoeve waar hij zijn groenten aan de man brengt.

Vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog start Louiske met een winkeltje in de Koeistraat in Arendonk. Vanaf het begin van de jaren zestig neemt zijn zoon August de zaak over en verhuist het winkeltje naar de Hovestraat in Arendonk. Vanaf dan rijdt hij in Arendonk van deur tot deur met een winkelwagen.

Reeds in het midden van de jaren zestig begint Gust Cools met de verkoop van fruit met een kraam in Wommelgem aan het Rond Punt, waar thans nog steeds een winkel is gevestigd. Wanneer in de jaren 80 de zonen en dochter van Gust in de zaak komen worden er geleidelijk aan winkels overgenomen en geopend, en dit tot op heden.

Fruitmarkt Cools vandaag.

Vandaag is Fruitmarkt Cools een keten van 34 groenten- en fruitwinkels, die elke dag opnieuw vanuit het centrale magazijn in Dessel worden bevoorraad. Een honderdtal mensen worden tewerkgesteld.